שימוש בפרקודן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/12/1999 | 22:08 | מאת: עדי פז

.שלום,אני קטועת רגל {תאונת- דרכים} 7 שנים,סובלת מכאבי פנטום. לפני 10 חודשים עברתי ניתוח להורדת נאורומה {עצב} הנתוח לא עזר והכאבים אף היתחזקו. מאז ועד היום אני לוקחת כדורים פרקודן. כ--3 ליום,עברתי את כל סוגי הטיפולים שום דבר לא עוזר לי, ואילו ה-פרקודן עוזר מעט. אני חושבת שאני מכורה לתרופה ,ופוחדת שזה יזיק לי בהמשך. מה עלי לעשות,ואולי יש טיפול כל שהוא חדש שלא שמעתי עליו??? אשמח מאוד אם אקבל תגובה לפנייתי זאת. בתודה

22/12/1999 | 22:41 | מאת: א.ג.

גברת נכבדה, אנא פני למרפאת כאב בבית-חולים תל-השומר. מנסיון אישי-הם יכולים לעזור לך. שמרי על עצמך ובהצלחה.

שלום עדי כאב פנטום ונאורומה הינם שני דברים שונים. נאורומה הינה מעין התעבות של קצה העצב שנחתך עקב הקטיעה. זהו איזור רגיש מאוד שכל מגע עימו יכול להביא לכאבים. לעומתו כאב פנטום הינו כאב אשר נובע מהמוח אשר "מדמיין" שהגפה לא נקטעה ומדווח על כאבים באיזור כלשהוא בגפה. על כאבים הנובעים מנאורומות ניתן להתגבר על ידי ריפוד טוב יותר של הגדם, שינויים בפרוטזה וניתוח להסרת הנאורומה. הטיפול בכאבי פנטום מסובך יותר ועדיין לא נמצאה התרופה האידאלית לטיפול. כפי שציינת בפנייתך, בטוחני שעברת טיפולים רבים ושפרקודן מקל אך במעט על הכאב. לרוב, בכאבים מסוג זה מטפלים רופאי שיקום, מרדימים ונורולגים. מכיון שכך מומלץ לפנות לאחד ממרכזי השיקוםמרפאות הכאב בארץ המתמחות בתחום זה. חשוב שלא תתייאשי מכיון שקיימים טיפולים חדשים יחסית שייתכן ויביאו להקלה בכאב. לדוגמא, ישנם בספרות הרפואית דיווחים על הזרקת משכחי כאבים לתעלת עמוד השדרה ואחר כך טיפול בנרות (רקטליים) שהביאו לשיפור משמעותי בכאבים. צריך לזכור שאנשים לאחר קטיעה יכולים לסבול גם ממחלות "רגילות" כגון פריצת דיסק בגב התחתון עם לחץ על העצב שיכול לגרום להקרנה לגפיים. יש לשלול אפשרויות אלו לפני שמתחילים בטיפול תרופתי כרוני. אני מציע שתפני לאחד המרכזים הגדולים בארץ ומקווה שיימצא פיתרון לכאבים.

מנהל פורום אורתופדיה