מה היא מחלת הטנדווגיניטיס?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/11/2003 | 23:21 | מאת: ורד

ברצוני לדעת מה היא המחלת הטנדווגיניטיס ממה היא נובעת ואיך מתפלי באה, תודה ... ורד!

לגיד(טנדון) יש מעטפת (וגינה) דלקת של מעטפת הגיד (טנדווגיניטיס) נגרמת בדרך כלל עקב שימוש חוזר לעיתים קרובות ותחת עומס. במקומות שונים בגוף זה יכול להגרם עקב תנוחת עבודה לא מתאימה או תחת השפעות חיצוניות אחרות. יש שהמחלה קורית כחלק ממחלה אחרת כמו מחלה שיגרונית או שינויי בכלי דם. הטיפול מבוסס על "כיבוי " הדלקת באמצעות תרופות. על מנוחה לגיד. על שינוי צורת שימוש . על הדרכה ולבסוף אם לא הולך על ניתוח לשחרר את הלחץ על הגיד.

מנהל פורום אורתופדיה