הירדמות זרת יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/04/2000 | 16:26 | מאת: אייל

שלום, לעיתים נרדמת לי זרת יד שמאל, לתקופה של כחצי יום עד יום. בבדיקות שערכו לי לא נתגלה ממצא חריג. האם הנושא קשור לאספקת דם ליד ? האם ההירדמות מרמזת על בעיה בכלי הדם ? אולי על ארוע לב קרב ? התוכלו להמליץ לי על בדיקות לשם בירור הגורם ? תודה

אייל שלום רב הירדמות מצביעה על פגיעה בעצב. הרדמות חוזרת על עצמה מצביעה על בעיה מכנית כגון לחץ חוזר על העצב או על מוצא העצב מעמוד השדרה. הבדיקה החשובה ביותר היא הראשונית ביותר דהיינו איפיון הבעיה: מתי היא מופיעה, באיזה תנוחות, באיזה משעות היום באיזה פעילות וכו'. בהמשך יש להבדק בדיקה נוירולוגית שבה יעשה נסיון להפיק את המחוש על ידי ניקוש על נקודות בהן עובר העצב אל כף היד וכן על ידי הפעלת לחץ ישיר עליו. בהתאם לממצאים בבדיקה יכול להיות שיהיה צורך בביצוע צילום של עמוד השדרה הצוארי, המרפק ושרש כף היד . לבסוף בדיקה נוירופיסיולוגית שכוללת מדידה של מהירות ההולכה בעצבי היד ובמידת הצורך גם בדיקה של פעילות השרירים המעוצבבים על ידי העצב החשוד כפגוע. . בעקבות כל אלה יכול שתזדקק לבדיקות נוספות כגון טומוגרפיה מחשבית של עמוד השדרה הצוארי, מ.ר.י שבת שלום דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיה