פריקה של גיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/08/2003 | 23:41 | מאת: נירה

שלום! אני מבקשת לשאול: לפני מספר שבועות שאלתי לגבי קרע בגיד- טיביאליס אחורי בעקבות חבלה בקרסול שקרתה לפני חצי שנה. תוצאות בדיקת MRI הובאו לישיבת רנטגנולוגים, נאמר לי שכנראה שיש פריקה של הגיד. עלי לציין שבפענוח הבדיקה ע"י רנטגנולוג המכון - לא הוזכרה פריקה. בבדיקת אולטרסאונד שנערכה לפני מספר חודשים נראה קרע בגיד. ידוע לי שפריקת גיד היא דבר נדיר. האם אוכל לקבל הסבר על תופעה זו? האם הדרך היחידה לתיקון היא ניתוח? מה עושים בניתוח? אולי יש דרכים נוספות? אולי רפואה אלטרנטיבית?מה הסיכון, הנזק שעלול להגרם בניתוח כזה? האם הליכה או מאמץ לרגל במצב זה עלולים לגרום לנזק נוסף? היכן ניתן למצוא מומחה, בעל נסיון רב בתחום זה? תודה.

נקיעה של הגיד אינה כה נדירה והיא קוראית לעיתים יחד עם חבלות אחרות במיוחד שברים של הקרסול נקיעה מבודדת ללא חבלה היא נדירה מאד אם בכלל קיימת. הגיד נתון בתוך צנור שחלקו הקדמי הנו תעלה בעצם השוק וחלקו ההאחורי הנו שרוול של רקמה הנקרא נדן הגיד. שרוול זה עשוי להקרא ולאפשר לגיד לחרוג מן התעלה בה הוא מונח . אין דרך לתקן . התיקון הנו ניתוחי. שימוש באורתוזה יכול למונע יציאת הגיד ממקומו במחיר של הגבלת תנועהת הקרסול . נקיעות חוזרותשל הגיד עשויות להביא להחלשתו עד כדי קריעתו. . מבחינה טכנית הניתוח אינו מסובך .

מנהל פורום אורתופדיה