צליעה לאחר שבר בירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/08/2003 | 08:47 | מאת: אמנון

שלום, בני בן השלוש שבר את הירך לפני כ 4 חודשים. (העצם נשברה אלכסונית באמצעה). היה כ 6 שבועות בספיקה. בבדיקת רנטגן ומבדיקה קלינית נראה כי העצם התאחתה כראוי. לילד נשארה צליעה ונראה שנגרמת מאי שוויון באורך הרגליים . האם תשאר לו הצליעה? האם ניתן לטפל בנ"ל? בתודה, אמנון.

חדשיים וחצי אחר הורדת הגבס עדיין צולעים במידה זו או אחרת. עםזאת כאשר יש הבדל ניכר באורך רגליים תהיה צליעה גם מאוחר יותר. אם ההבדל הנו קטן מ 2-3 ס"מ הוא בדרך כלל הופך בלתי מורגש עם הצמיחה לגובה . אשר לטיפול זה תלוי בסיבתו הבדל באורך רגליים ניתן לטיפול על ידי הגבהה של הרגל הקצרה באמצעות תוספת לסוליה או תוספת לתוך הנעל( מדרס הגבהה) או שניהם יחד . הבדל אורך של למעלה מ 3 ס"מ מצריך כבר טיפול ניתוחי על ידי עיקוב הצמיחה של הרגל הארוכה יותר או הארכת הרגל הקצרה.

מנהל פורום אורתופדיה