מפשעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/08/2003 | 20:44 | מאת: טלי

לפני כ-3 חודשים, בשיעור עיצוב הגוף, המדריכה, ניסתה לשפר לי את התנוחה, ולחצה לי בעצמה רבה במפשעה, תוך כדי משיכת הרגל החוצה. יש לציין, שהכאבים תוך כדי פעולה זאת היו בלתי נסבלים. ראיתי "כוכבים" - מעצמת הלחיצה, ומאחר ואני מסוגלת לסבול כאב - לא התלוננתי. במבט לאחור, נראה לי שעמדתה של המדריכה היתה שגויה, כי הייתי צריכה לעבור לעמדת המוצא הנכונה של התרגיל, ואז הייתי מסוגלת לבצע אותו כהלכה. מאז ועד היום, יש לי כאבים עזים, באזור מסויים במפשעה, במיוחד בתנועה של כיפוף הרגל אל הבטן. האם יכול להיות שנגרם לי קרע במפשעה? איך ניתן לבדוק זאת? האם בדיקת אולטרה סאונד יכולה להגדיר את הבעיה? תודה רבה עבור תשובתך טלי

אם היה גבר עושה זאת לך היית - אני מתאר לעצמי- מאשימה אותו בתקיפה ,ובצדק לדעתי. כן על פניו נראה שנגרמה לך חבלה שיכולה להתבטא בקרע של סיבי שריר או קרע של גיד או מתיחה של קישורי מפרק. בדיקת אולטרה סאונד יכולה לעזור באיבחן

15/08/2003 | 18:03 | מאת: טלי

רב תודה עבור תשובתך. אכן, אתה צודק. אם גבר היה עושה דבר כזה - מיד יש נטיה להאשים באלימות או תוקפנות. אני מוצאת, שיש נשים שהן אלימות יותר מגברים. האם הגוף מסוגל לשקם חבלה מהסוג שציינת - קרע של סיבי שריר, קרע של גיד, או מתיחה של קישורי המפרק ? שוב תודה רבה עבור תשובתך טלי

מנהל פורום אורתופדיה