שבר פתוח בשוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/08/2003 | 12:39 | מאת: זיו צויגהפט

שלום רב! שמי זיו צויגהפט ולפני שנה שברתי את שוק ימין שבר פתוח והוכנס לי קיבוע פנימי, אני רוצה לדעת אם זה יכול להפריע לי במהלכ השירות הקרבי ביחידה מובחרת, ואם כן האם צריך להוציא את המוט ומהם הסיכונים הכרוכים בניתוח בתודה מראש זיו צויגהפט

בהחלט תיתכן הפרעה לפעילות גופנית אינטנסיבית לא כך כך בגלל מוט המתכת כמו שבגלל הפציעה. ניתן להוציא את המסמר אם העצם מאוחה כמו שצריך. הסיכוון הניתוחי כולל זיהום של פצע הניתוח, שבר חוזר, פדיעה בגיד הפיקה ובמפרק הברך..

11/08/2003 | 17:21 | מאת: זיו צויגהפט

שלום רב, בתשובתך לשאלתי הראשונה ציינת מספר בעיות אורטופדיות שיכולות לפגוע ברגל במהלך ניתוח להוצאת המוט, כיצד ניתן לצמצם אותם איזה רופא עלי לבחור, האם יש רופא שמתמחה בניתוחים מסוג זה?, מהם הסיכויים לפגיעה בניתוח מסוג זה?. כרגע העצם שלי יותר חזקה מלפני הפציעה, הקוטר שלה גדול יותר (קאלוס היפרטרום) והרגל פחות רגישה למכות (אין בעיה במערכת העצבים באיזור), במידה ואני מחליט לא להוציא את המוט האם יכולה להופיע בעיה פיסית\אורטופדית עקב עומסים קריטים. ושאלה אחרונה, האם חובה בכלל להוציא את המוט, חלק מהרופאים אומרים שכן וחלק אומרים שאפשר להשאיר אותו, בתור מומחה מה אתה מציע? תודה רבה על הסבלנות זיו צויגהפט

מנהל פורום אורתופדיה