כאבים בעצם העצה/זנב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/08/2003 | 12:03 | מאת: טלי

שלום וברכה, הנני בת 31 וסובלת מזה כשנתים מכאבים בעצם העצה לרוב אני מתקשה בתפקוד ולפחות אחת לחודש אני "מושבתת טוטאלית" מפעילות שגרתית, קשה לי לקום לאחר ישיבה וכמו כן גם שינה, ישנה רגישות גבוהה אפילו במישוש האיזור הכאב אף מוקרן לרגלים. במיפוי נמצאה עקמת בעמוד שדרה וכן ריכוז מוגבר של החומר בS1 כמו כן צויין כי יתכן כתוצאה מטראומה . הופניתי ע"י אורטופד לפיזיוטרפיה - ואין שיפור . הופניתי לבדיקות מעבדה - ספירת דם ע"י רופא המשפחה אשר מבקש לשלול דלקת בעצמות ולהלן החריגות: Platelets 140 WBC-Leucocytes 4.3 Neutrophils 1.8 האם זה קשור? הכאבים כואבים מהן דרכי הטיפול ? לתשובתך אודה , בברכה טלי

כאב שמקורו בבעיה בעצה עצמו( COCCYX ) אינו מתנהג כמו שאת מתארת . תאור מחושייך נשמע יותר כמו בעיה בעמוד השדרה המתני או במעבר בינו לבין הצולב. זה יכול להיות מחלה של דיסקה בי חוליתית או גור םאחר היוצר לחץ על שרשי עצבים היוצאים מחוט השדרה. אני מאמין שבמרוצת השנתיים הספקת לעבור כמה ומכה בדיקות ואשמח אם תשתפי אותי בתוצאותיהן.

05/08/2003 | 09:55 | מאת: אילנה ניסן

כאבים בחזית הרגלים מקרין לכפות הרגלים בגב הרגל האם יש קשר לנפילה ושבר בעצם הזנב מחודש אפריל הכאב מתעצם בזמן האחרון הרופאים טוענים שאין טיפול וזה יסתדר לאט לאט מבקשת את התיחסותך לנושא אם אתה ממליץ על רופא מסוים יש לי מושלם אני מקופת חולים כללית בתודה אילנה

05/08/2003 | 10:04 | מאת: אילנה ניסן

כאבים בחזית הרגלים מקרין לכפות הרגלים בגב הרגל האם יש קשר לנפילה ושבר בעצם הזנב מחודש אפריל הכאב מתעצם בזמן האחרון הרופאים טוענים שאין טיפול וזה יסתדר לאט לאט מבקשת את התיחסותך לנושא אם אתה ממליץ על רופא מסוים יש לי מושלם אני מקופת חולים כללית בתודה אילנה

05/08/2003 | 10:50 | מאת: טלי

ראשית תודה על המענה, לגבי השנים והכאבים מלבד צילומי רנטגן אשר תוצאותיהם איין ובנוסף מיפויי עצמות לא ביצעתי שום בדיקות אחרות לדאבוני. כמו כן הנני נוטלת משככים למינהם ומקבלת זריקות להרגעה לעיתים. האם יש מקום לבדיקות אחרות? ומה זה דיסקה בי חוליתית ? בתודה מראש טלי

06/08/2003 | 10:11 | מאת: טלי

דר' לב-אל שלום ראשית תודה על המענה, לגבי השנים והכאבים מלבד צילומי רנטגן אשר תוצאותיהם איין ובנוסף מיפויי עצמות לא ביצעתי שום בדיקות אחרות לדאבוני. כמו כן הנני נוטלת משככים למינהם ומקבלת זריקות להרגעה לעיתים. האם יש מקום לבדיקות אחרות? ומה זה דיסקה בי חוליתית ? בתודה מראש טלי

מנהל פורום אורתופדיה