אוסטאומיאליטיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/08/2003 | 14:18 | מאת: ברכה

לאחר ביופסיה ניתוחית אובחן אצלי אוסטאומיאליטיס בקלויקולה ומפרק הכתף,ההבחנה מבוססת על מציאת תאי פלסמה בעצם. שאלתי האם זו ההבחנה היחידה המתאימה לתאי פלסמה ובנוסף אודה לך אם תאמר לי מה תהליך הטיפול,עליי לציין שאני סובלת מכאבים עזים למעלה משנתיים,

מציאת תאי פלסמה כשלעצמה אינה מלמדת על אוסטאומיאליטיס כרונית . המשמעות של תאיפלסמה אינה מנותקת מןההקשר הכולל של צורת הלקות והממצאים הנוספים כמומבנה רקמת העצם ורקמות רכות וכןהרקע הקליני. הטפול באוסטאומיאליטיס כרונית הוא קודם כל ניתוחי. משמע הוצאת הרקמה הפגועה . הטיפול המשלים הוא אנטיביוטיקה לפי רגישות החיידקים המתגלים .

מנהל פורום אורתופדיה