מתיחת גידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/07/2003 | 10:08 | מאת: מיכל

אני צועדת כל יום במשך שעה על חול חוף הים. השבוע התנפחה לי כף הרגל והרגשתי כאב. מן תפיסה שכזו. הגעתי לרופא המשפחה והנ"ל אבחן מתיחה בגידים. אך הוא לא ציין מה הטיפול הנכון. האם תחבושת אלסטית יכולה להועיל? מה משך ההחלמה? תודה ויום טוב, מיכל

ראשית חשוב לדעת מי הם הגידים הפגועים.שנית אין מחלה כזאת "מתיחה של גידים" גידים הם חלק משריר ברגע שמופעל עליהם כח משיכה הוא מיד יעבוור לשריר .בנבסיבות מיוחדות יכול גיד להקרע ואז נדבר על קרע או קרע חלקי שלגיד. המושג מתיחה שמור לחבלות מתיחה בקישורים ( רצועות ) . במקרה של הליכה או כל פעילות הדירה למשך זמן ארוך יחסית התופעה החולנית הקשורה אליה היא דלקת של גידים. מנוחה זה העקרון של טיפול ב"דלקת של גידים". בנוסף תרופות נגד דלקת ואיתור סיבו חיצוניות (כמו קשירה חזקה מידי של השרוכים או רצועה של הנעל הלוחצת על הגידים.

מנהל פורום אורתופדיה