בעיות גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/07/2003 | 01:31 | מאת: יוסי

שלום רב. הייתי מעוניין לדעת מהן חוליות דמויות עקב, מחלת שויימן,שינויים ע"ש שמורל וכן היווצרות דיסקונית. אשמח לקבל את תשובתך / הפנייה למקורות ידע שיכולים לתת לי מידע . תודה יוסי.

חוליות דמויות עקב- מונח לא מקובל ולא ידועה לי למה הכוונה מחלת שויירמן : עקשת נעורים -JUVENILE KYPHOSUS . מחלה של בני נער המתבטאית בעקשת כלומר גב עגול מידי עד כדי יצירת גיבנת . ויש לפחות 3 חוליות שצורתן צורת תריז שהזוית בין המשטח העליון והתחתון שלה לפחות 5 מעלות . לע"ק רואים קשריות על שם שמורל שזה התבהריות מתחת למשטח של החוליה . לעיתים המחלה מלווה בכאב גב . ראה ב: http://www.amershamhealth.com/medcyclopaedia/Volume%20III%201/Scheuermanns%20disease.asp

מנהל פורום אורתופדיה