קרע חלקי במיניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/07/2003 | 13:18 | מאת: אורן

שלום, אני בן 27 וכבר כמה שנים שיש לי קרע חלקי במינסקוס. הסיבה לכך היא שיש לי רגלי O, ובנוסף תבנית ההליכה שלי היא שמרכז הכובד בעת ההליכה אינו עובר בברך (ניתן לראות בקובץ שצירפתי). ביום שבת האחרון, חבר שלי קפץ עליי בים. הרגשתי כאב חד ומיד ידעתי שמדובר במיניסקוס. לא הייתי מסוגל להגיע לפשיטה מלאה במפרק הברך (ימין) ואף לא להפעיל משקל על הברך. הגעתי לבי"ח מאיר בכפר סבא ושם לאחר צילום ובדיקה ידנית, איבחנו לי שמדובר בקרע חלקי במיניסקוס. הרופא שבדק אותי אמר לי שתוך יומיים עד שלושה אני אמור להרגיש שיפור וכבר להתחיל לדרוך על הרגל. הוא זימן אותי בעוד שבוע למרכז לרפאות ספורט בבית החולים. בנוסף, חבשו לי את הברך בתחבושת אלסטית על מנת לקבע את הברך במקום. ועכשיו לשאלותיי: 1) מדוע עליי לפנות למרכז לרפואת ספורט (ולא להמשיך במעקב אצל אורטופד ממומחה בקופת החולים הקרובה אליי)? 2) אני מודע שניתן לבצע ארותרוסקופיה, אך אני מעדיף לא להיכנס לברך מחשש לזיהום. מהם סיכויי ההצלחה של ארותרוסקופיה? 3) במידה וביצעתי ארותרוסקופיה, האם אני אמשיך לסבול בעתיד מאותה הברך? 3) האם חיזוק מייצבי הברך ייתן לי מענה טוב למניעת הקרע בעתיד? 4) תוך כמה זמן אני אמור להתחיל לדרוך על הברך (לחץ קל שבקלים מקפיץ אותי, ואני לא מסוגל להפעיל על הברך עומס כלשהו)? 5) האם הכאב יכול להחמיר? הרבה תודה מראש, אורן

אין שום סיבה מיוחדת לפנות למרפאה לרפואת ספורט. ארתרוסקופיה הנה פרוצדורה בטוחה מאד.הסיכוי לזיהו הוא קטן ביותר. עם זאת אי אפשר לדבר על אחוזי הצלחה שכן ארתרוסקופיה פרושה הסתכלות במפרק. וזה מצליח תמיד. אחר ההסתכלות יש הרבה דברים שאפשר כמו לכרות מניסקוס או לתפור אותו וכו'. לכל סוג פעילות יש ההצלחות שלו.

מנהל פורום אורתופדיה