שיטות להקלה על כאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/07/2003 | 18:51 | מאת: מיכל

שלום ברצוני להודות לך על תשובותיך הקודמות והתייחסותך המהירה(!) . אשמח אם תענה לי על שתי שאלות נוספות: 1. אילו שיטות קיימות להקלת כאבים בשוק? (בבדיקות וצילומים התגלו בעיות במפרק הירך ושלוש מקומות של בלט בעמוד השידרה התחתון) 2.תשובתך לשאלתי הקודמת הייתה: שלא סביר שמקור כאביי בשוק נובעים ממפרק הירך. שאלתי רופא נוסף בדיוק אותה השאלה ותשובתו הייתה שהכאב מוקרן ממפרק הירך לשוק. אודה לך על התייחסותך להבדלים אלו. תודה

1. אין שיטות יחודיות לטיפול בכאבי שוק. הטיופ בכאב בכלל מבוסס על שני קויפעולה. האחד איבחון וטיפול במחלה היסודית והשניטיפול בכאב ככאב על ידי תרופות למינהן או שיטות נוספותכמו אקופנקטורה או ניתוחים מיוחדים. 2. הרופא הנוסף ששאלת ואני איננו קוראים אותם ספרי רפואה. מבחינה פיסיולוגית הסיבה שמחלה של מפרק הירך יכולה להתבטא בכאב באזור הברך היא שאזור מפרק הירך ואזור הברך מעוצבבים על ידי אותו דרמטום מה שאין כן לגבי השוק

מנהל פורום אורתופדיה