partial tear quadriceps

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/03/2000 | 21:19 | מאת: Ephraim Ratzkoff

אני מתאמן קראטה ותיק, בין 53. יש ל קרע חלקי בשריר ה-QUADRICEPS מידותיו הן כ- 30 ,40,10 ממ. נאמר לי כי סיכוי להתאחות קלושה. שאלותי: 1) האפ ניתוח הכריכי? 2) האם גודל השריר מספיק כדי שאוכל להתאמן גם בלי ניתוח ובתנאי שאבנה גודל השריר מסיביב לקרע. האם אפשרי? בברכה

אפריים שלום, ראשית עליך להוסף מידע כגון הסימפטומים מהם אתה סובל (כאב?), מהו רוחב הקרע (ציינת מידות אך לא הסברת מיהו האורך ומיהו הרוחב), כיצד ומתי אירע הקרע ומהו האיזור בו אירע הקרע. בתלות בתשובותיך לשאלות אילו תוכל לקבל מידע יותר מדויק. כעיקרון, אם אינך סובל מכאבים קשים והקרע אירע לפני זמן רב הרי שאין הכרח להזדרז עם הניתוח וניתן לנסות טיפול שמרני לפני ההחלטה. אם הינך סובל מכאבים וחולשה הרי שיש לשקול את הצורך בניתוח. אם רוחב הקרע הוא 40 מ"מ הרי שהסיכון לקרע מלא גדול יותר. בהצלחה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיה