ניתוח החלפת מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/07/2003 | 12:13 | מאת: מיכל

שלום אודה לך אם תענה על שאלותי : 1. מאיזה חומר עשוי התותב של מפרק הירך? 2. כמה זמן (סטטיסטית) מחזיק מעמד התותב? 3. האם מומלץ לעבור את הניתוח בגיל צעיר יחסית (46)? 4. האם ניתן לערוך (במקרה של בלאי) ניתוח חוזר? 5. האם יש שיטות או תרופות להקלת הכאבים בשוק? 6. האם הורדה במשקל יכולה להקל על הכאבים? תודה

24/07/2003 | 19:46 | מאת: דר' אסא לב-אל

משתל אצטבולרי: יש מבחר של משתלים בהרכבים שונים . משתתפים בהם החומרים הבאים: טיטניום, כרום קובלט, פוליאתילן דחוס. פוליאתילן אולטרה דחוס. קרמיקה. פלדת אל-חלד. הידרוקסיאפטיטי גבעול: טיטניום. כרום קובלט. ראש : כרום קובלט או פלדה. קרמיקה.

משך החיים המצופה של משתל 15-20 שנה . מומלץ לעבור את הניתוח מאוחר ככל האפשר אך כשעדיין אפשר להפיק ממנו תועלת בהחלט ניתן לבצע ניתוח חוזר. יש שיטות ותרופות להקלת כאב. הורדה במשקל מקילה על החיים ועל הכאבים .

מנהל פורום אורתופדיה