קרע בגיד הכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/07/2003 | 19:43 | מאת: כוכבה לוי

ברצוני לקבל מידע בנושא גיד קרוע מלא בכתף- סופרה ספינטוס. או בנושא בורסיטיס של הכתף. כל הטיפולים, האפשרויות מה לעשות. מתלבטת בקשר לניתוח. אדם שחווה מקרה דומה ומעוניין לכתוב בנושא. תודה.

אנחנו "שמים כתף" ונותנים כתף" ונושאים על כתפנו אחריות ולפעמים את כובד העולם. לא יפלא שעשרות אלפים פונים כל שנה לקבלת עזרה בשל בעיות כתף. אחתהבעיות השכיחות באוכלוסיה שמעל גיל 40 היא דלקת של הגיד המשותף של קבוצת שרירים הנקראית "שרוול המסובבים" . גיד זה נאחז מסביב לראש עצם הזרוע . דלקתשל הגיד נקראית גם "בורסיטיס" וזאת משום שמעל לגיד יש בורסה שזה מעין כיס מכיל נוזל. הגיד הזה יכול להקרע . הקריעה יכול שתעשה באחד משניאופנים . 1. באופן פתאומי בעקבות תנועה חדה ומאומצת או הפעלת כח פתאומית .2 באופן הדרגתי עקב פעולות חוזורת על עצמן לעיתים קרובות ובמיוחד הרמת היד מעל לראש. קרע שלם משמעו קרע דרך כל שכבות הגיד. הטפול נגזר מחומרת המחושים וממידת החולשה בהפעלת הכתף . בצד אחד של קשתהאפשרויות עומד טיפול במנוחה עם תרופות נגד דלקת שמירה על טווח תנועת הכתף על ידי תרגול מתאים וחימום מקומי על ידי אולטרהסאונד שיכול גם לזרז החדרת תרופת הנמצאות בתוך משחות ( ג'ל ) . בקצה השני של הקשת עומד טיפול ניתוחי שמטרתו א. שינוי התנאיםהמקומים למנוע נזק נוסף לגיד. ותפירת הגיד ,ניתןלבצע את הניתוח באופן פתוח או באופן ארתרוסקופי. בין לבין אפשר לטפל גם בזריקות סטרואידים לתוך הבורסה כך שהתרופה תשפיע על הגיד הסמוך.

מנהל פורום אורתופדיה