מים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/07/2003 | 18:37 | מאת: תמי

אורתופד אבחן "מים בברך", בעקבות פציעת ספורט. מה זה מים בברך? האם הטיפול היחיד הוא משככי כאבים כדוגמת ויוקס? בתודה.

מים בברך זה ביטוי סלנגי לנוזל . יש סבות אפשריות רבות לנוזל בברך החל בדימום וכלה במוגלה. בדרך כלל מדובר בנוזל שהוא נורמלי בהרכבו אך מרובה בכמותו והוא נגרם כתוצאה מבעיה יסודית כמו קרע של מניסקוס או נזק לסחוס המפרקי וכו'. הטיפול צריך להיות מכוון לבעיה הגורמת לנוזל ולא לעצם נוכחות נוזל. עליך לשאול את רופאך למה כיוון את הויוקס

מנהל פורום אורתופדיה