ניתוח החלפת מפרק כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/07/2003 | 16:03 | מאת: shay

שלום לד"ר אימי אמורה לעבור ניתוח כזה בקרוב רציתי לדעת יותר על הפרוצדורה הזו כיוון שאנימבין שהיא חדשה יחסית מה בדיוק נעשה שם ומה הם אחוזי ההצלחה עד עתה? בתודה

ניתוחים להחלפת כתף מבוצעים כבר למעלה מ30 שנה. המושג אחוזי הצלחה הוא חסר משמעות שכן יש להגדיר את מטרת הניתוח ולהגדיר מהיא הצלחה. די אם אומר שמרבית המנותחים מרוצים מן הניתוח. אם תגדיר את מטרת הניתוח - טווח תנועות מקסימלי -אין סיכוי . אם תגדיר: טווח תנועות המאפשר לבצע תפקודים יום יומיים ללא כאב -הצלחה טובה .

18/07/2003 | 11:27 | מאת: shay_k

תודה

מנהל פורום אורתופדיה