ברכיים ופעילות גופנית!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/07/2003 | 11:52 | מאת: חן

דר' שלום! אני סובלת מחיכוך מאחורי הפיקה שנתבטא בפעם בכמה חודשים כאבים בברכיים ולא יותר מזה.בזמנו הרופא אמר שאסור לי לעשות מחול אירובי אבל מותר לי לצעוד כמה פעמים בשבוע רק לא בעליות ובירידות.שאלתי היא האם אני יכולה לרכב על אופניים או לעסוק בספורט החדש ספינינג? תודה על תשובתך

אני לא לגמרי מסכי ם עם שלילת המול האארובי . העקרון הטיולי בסוג זה של כאב לדעתי לפחות הוא כדלהלן. שי לעושתתקופה של מנוחה מפעילות משהוא כמו 6 שבועות שבה מקבלים טיפול פיסיותרפי הכולל רגול יום יומי לחיזוק שריר שנקרא VMO (בקיצור ) חמבצעי תרגילים למתיחה של השרירים שמשניציגי הירך ומאחורי השוק. אחר כך חוזרים בהדרגה לפעילות החביבה עליך תוך המשך ביצוע חיזוק מתיחות כנ"ל . אפשר להעזר בחגורה מיוחדת המגבילה את תנועתיות הפיקה. או במדבקות מיוחדות לדבר. אשר לאפני וספיניג (שזה בעצם גם כן אופניים רק יותר שמח ) המבחןהוא אם זה גורם לכאב או לא . אפשר לשנות את גובה הכיסא ביחס לפדלים בכדי להגיע למצב נוח.

מנהל פורום אורתופדיה