מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/07/2003 | 19:33 | מאת: ורד

יש לי שאלה, איך יודעים לפי צילום רנטגנן שהשבר מתאחה, בעלי עבר תאונת דרכים ב-23.2.2003והגיע לבית חולים במרכז הארץ, לאחר בדיקות מעמיקות הוא עבר ניתוח לשם ביצוע קיבוע של השבר בפרק ירךעל ידי DHS. לפי דברי הרופאים הניתוח היה תקין אך לפי צילומי הרנטגן הבורג המחבר לעצם קפץ החוצה ולא יושב במקומו. לשאלתי כמה זמן צריך לחכות עם ניתוח שני כי לדברי הרופאים כול אחד בדיעה אחרת ולשאלתי השניה שבמידה ומוצאים את DHS מה המשך הטיפול וכמה זמן עד שהוא יחזור לחיים נורמליים זאת אומרת לדרוך על הרגל ללא קביים ולנהיגה? תודה.

16/07/2003 | 23:18 | מאת: ורד

חיבור שבר זה דבר שניכר בצילום רנטגן, ומי שאמון על הסתכלות בצילומי שבר ויודע כיצד נראית עצם נורמלית וכיצד נראה שבר וכיצד נראה חיבור שבר ידע לזהות את המצב. לשאלתך האחרת איני יכול לענות בלי לראות את הצילום.

18/07/2003 | 15:04 | מאת: ורד

קיבלתי את תשובתך, מנהל הפורום. זוהי תשובה יותר מידי כללית וציפיתי לתשובה יותר ספציפית. שאלותי הגיעו בעיקבות ביקור אצל רופאי בית החולים ישבנו בהתחלה עם 5 רופאים שכול אחד הביע דעה אחרת ואח"כ ישבנו עם עוד 5 רופאים ולאף אחד אין דיעה נחרצת. איך נידע מי צודק? איך נידע במי להאמין? אפילו אין ל10 רופאים דיעה אחידה, בדבר אחד יש הסכמה והיא שצריך להוציא את הבורג. אך סימני השאלה היא מתי? אז איך נידע אנו, שאין לנו ידע ברפואה רק בסבל.

מנהל פורום אורתופדיה