עקמת - גיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/07/2003 | 21:26 | מאת: איילת

לרופא שלום, לבתי התגלתה עקמת קלה לפני כשנתיים. הרופא המליץ על שחייה ושיטת אלכסנדר, אך לצערי בתי לא התמידה. כיום החמירה העקמת והיא עקמת מותנית בת 23 מעלות. אני בדילמה. כיום היא בת 15, על סף סוף הגדילה. היא עדיין מסרבת ללבוש מחוך או לשחות. לעומת זאת, היא מאוד פתוחה לטיפולים הוליסטיים. בנוסף, יש לה בעיות נשימה קלות בצד ימין שבו יש את העקמת. האם יש טיפולים חדשניים בנושא ? האם יש לפעול במשולב מבחינה מיכנית (בדומה למחוך) ובשיטות טיפוליות אחרות ? אודה לכל מענה. בברכה איילת

שחיה ושיטת אלגכסנדר לא מזיזים לעקמת ולכן ביתך לא החמיצה שום דבר מלבד שיפור השחיה. טיפולים הוליסטיים למיניהם לא יזיזו גם הם וחבל על הזמן/כסף . לעומת זאת עקמת של 23 מעלות אינה מצדיקה טיפול בחגורה בנערה בת 15. הסיכוי של העקומה לגדול קטן ככל שהגיל עולה . יש גם פרמטרים נוספים לדעת מה הסיכוי שהעקומה תעלה כמו הזמן שעבר מאז תחילת הופעת המחזור החדשי, הגובה של הנערה היום וגובה ההורים, וסימנים רנטגנים כמו מיקום העקומה, סימן על שם ריסר ומצב האיחוי של האפופיזות הטבעתיות של גופי החוליות. לסיכום מה שצריך לעשות עכשיו זה לעקוב בצמידות אחר קצב גדילת העקומה ולקחת בחשבון את הפרמטרים הנ"ל בכדי להחליט אם בכלל יש מקום לחגורה.

18/07/2003 | 16:55 | מאת: איילת

תודה רבה על המענה. האם יש מרפאה מסוימת שאתה ממליץ עליה ? לצערי, הרופא שבחרתי באקראי מקופת החולים לא התייחס אלינו יפה וגם לא נתן מענה רציני. בברכה ותודה איילת

מנהל פורום אורתופדיה