כיוץ מסוג דופיטרן בכף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/07/2003 | 08:01 | מאת: יעקב

אני בן 62 ויש לי כיווץ מסוג דופיטרן בכף יד שאינו כואב. מפריע קצת בעבודות היומיות.הומלץ לעשות ניתוח . 1.שאלתי האם אפשר להמתין עד שהאצבעות תגענה ל-90 מעלות ,בלי להתיישר כלומר לדחות את הניתוח בלי שיגרם נזק כתוצאה מההמתנה . 2.האם הניתוח יהיה יותר מסובך ,אם אמתין ? 3.אם יש סיכונים בניתוח מסוג זה ? בתודה מראש על תשובתך.

האינדיקצה לניתוח היא זוית של 30 מעלות כככל שתדחה את הניתוח הוא יהיה קשה יותר לביצוע וההפרעה התפקודית בעקבותיו תהיה קשה יותר . הסיכונים העקריים הם נמק של עור ופגיעה בכלי דם ועצבים ויש לזכור שיש גם סיכוי לא קטן שהמחלה תחזור על עצמה.

16/07/2003 | 08:18 | מאת: יעקב

תודה על תשובתך. אבקש הבהרה נוספת האם הסיכונים שכתבת נובעים מהניתוח או מאי עשיית הניתוח ? כלומר הפגיעה בכלי דם ועצבים ונמק בעור יהיו יכולים להיות תוצאה של הניתוח או של אי עשיית הניתוח ? בתודה מראש שוב על תשובתך

הסיכונים הם של הניתוח במיוחד אם הוא ידחה יותר מדי

מנהל פורום אורתופדיה