בעיית ברכים ועמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/07/2003 | 07:59 | מאת: אמנון מנחם

דר נכבד שלום בהמשך לפנייתי הקודמת ותשובתך עלי לציין כי לא הייתה לי שום כוונה לפגוע בך או משהו כזה. אני לא מכיר אותך ומעולם לא נבדקתי אצליך ורק דרך האינטרנט ראיתי את האתר בו הינך עונה לפונים. לכן אם נפגעתה או משהו כזה אני מתנצל ואודה לך גם אם לא תענה לשאלותי. אחזור שוב על פנייתי אולי לא הסברתי את עצמי טוב. אני סובל משתי בעיות אחת בברך ואחת בעמוד שדרה צווארי. בברך עברתי בעבר ארטרוסקופיה ונמצא קרע חלקי ברצועה צולבת קדמית acl. לאחרונה סבלתי שוב מהברך ונשלחתי למיפוי ברך spekt. במיפוי נמצא המימצא של קליטת יתר בlfc והמימצא מתאים לפגיעה אוסטיוכונדרלית ומומלצת קורלציה קלינית. הבעיה השניה הינה אני עברתי תאונת דרכים כאשר נהג פגע בי מאחור בעוצמה רבה המשטרה העריכה את המהירות ב80 קמש. נבדקתי על ידי אורטופד ולאחר שעברתי ct וmri נמצאו הממצאים הבאים. נצפה חוסר חיבור בין הדנס לבסיס של חוליה c2. כמו כן נמצא חוסר הפרדה בין c2 לc3 הודגמו שינויים סקלרוטיים של טופ הדנס. בmri נמצא בקע דיסק של חוליות c3c4 ו c4c5 עם לחץ משמעותי על שורש שמאל ומעט על חוט השדרה. שאלותי הן מה הבעיה בברך האים עלי לעבור שוב ארטרוסקופיה. הדבר המטריד אותי יותר הוא הבעיה בצוואר מאחר והומלץ לי לעבור ניתוח ואני איני מעוניין לעבור ניתוח,האים יש לי לפי המימצא שבר בצוואר מאחר וכרגע אני מטופל על ידי צווארון פילדלפיה ולחילופין הומלץ לי להיות מקובע על ידי helo מהו המכשיר הנל והאים הוא יכול לפתור את בעייתי. תודתי נתונה לך מראש

למעשה קבלת כבר את התשובה היחידה שאני יכול לתת לך אך כנראה דברי לא הובהרו דיים. הממצאים של הבדיקות שאתה מביא הם חסרי חשיבות ללא הקורלציה הקלינית. שכן אם היית עושה בדיקת מיפוי עצמות ובאורח מקרי היו מגלים את הממצא שגילו מבלי שתסבול ממחוש כל שהוא בברך האם היית מייחס לו חשיבות . התשובה הנכונה היא לא . אם היית אורתופד בודאי שלא היית מייחס ל וחשיבות . כיון שכךאיני יכול לענות לך מבלי שאדע מה מפריע וכמה מפריע לך בברך. אשר לצואר שוב לא ברור לי ממה אתה סובל . מכיון שצורת הפציעה שציינת לא גורמת בדרך כלל לשבר של עצמותי שלהניח שחלק מן הממצאים הנם מלידה ואין להם חשיבות מיוחדת. יתכןשאניטועה ולכן כה חשוב "סיפור המחלה" שכולל את ממצאי הבדיקה הגופנית וכל הבדיקות האחרות

מנהל פורום אורתופדיה