נקע ברגל ושחייה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/07/2003 | 17:13 | מאת: יוסי

שלום רב בעת משחק כדורסל לפני שבועיים נקעתי את רגלי. הרגל התנפחה מאוד והופיעו שטפי דם פנימיים. בצילום נקבע כי זהו נקע ולא שבר. לאחר מספר ימים של מנוחה התחלתי קצת ללכת והנפיחות ירדה ברוב האזורים. עדיין יש נפיחות באזור הקרסול עצמו, ויש כאבים פנימיים לעיתים תכופות. שתי שאלות: א. האם המצב סביר, האם יש משהו שיכול לזרז את התהליך ולמנוע מגבלות תנועה בעתיד? ב. נאמר לי שייתכן ושחייה תוכל לעזור שכן היא סוג של פיזיוטרפיה. האם הדבר נכון? האם זה כדאי? תושדה רבה מקרב ליב. יוסי

ההחלמה מנקע קשה לוקחת כ 6 שבועות . הפעלת המפרק בהחלט רצוייה בכל שיטה שלא תבחר .

07/07/2003 | 12:59 | מאת: יוסי

תודה תודה תודה

07/07/2003 | 18:21 | מאת: ארנסט

דר' נכבד ! הערתך והארתך נכונים מאוד, אך ברצוני לציין שישנה אפשרות לזרז את תקופת הריפוי ע"י ניקוז לימפטי ידני העשוי לעזור בפינוי הפסולת המרוכזת בתווך הבינתאי והמפריע במידת מה לתהליך הריפוי.

מנהל פורום אורתופדיה