אוסטאוגנזיס אימפרפקטה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/07/2003 | 11:59 | מאת: קרן

שלום, אני בת 27, ועברתי 8 שברים ( מרפקים, שורש כף היד, פטלה, עצם הבריח, רדיוס וכו') מרופאים שונים הבנתי שאני סובלת בצורה הקלה ביותר מהמחלה, אך כל נפילה בשבילי זה שבר. לפי בדיקות דם, יש לי מספיק סידן השאלה שלי זה איזה ספורט או מזון יכול לתרום לספיגת הסידן?

אין כאן בעיה של ספיגת סידן אלא בעיה של מבנה הקולגן בחומר העצם. יחד עם זה יש הוכחות שטיפול בביפוספונטים אצל ילדים חולי אוסטאוגנזיס אימפרפקטה משפר את חוזק העצם. יתכן שכדאי לך לקבל טיפול על ידי ביפוספונטים כמו חולי אוסאופורוזיס. הצעתי היא חריגה ולא נוסתה אך כדאי לך להתיעץ עם מומחה לחילוף חומר של סידן בגוף.

מנהל פורום אורתופדיה