שבר פתוח ביד - תהליך ההחלמה ובצקת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/06/2003 | 17:42 | מאת: גלי

שלום, לפני שבועיים וחצי שברתי את יד שמאל (שבר פתוח בעצם האולנה ופריקה של עצם הרדיוס), עברתי ניתוח שלאחריו הייתי קרוב לשבועיים עם סד גבס שהוחלף בראשית השבוע לגבס פלסטי עם רצועות. אתמול החלה בצקת ביד המגובסת, והיא מטרידה אותי מאד (גם בגלל הנפיחות וגם בגלל איבוד תחושה (כמו הירדמות) ביד ובאצבעות). שאלותיי הם: האם הופעת בצקת זה נורמלי? האם צריך לגשת לרופא בדחיפות או שניתן להמתין לתור שנקבע לי בעוד מספר ימים? כמה זמן לוקח לבצקת לעבור? מה זה בצקת? ממה היא נוצרת? האם יש דברים שניתן לעשות על מנת להאיץ את היעלמותה של הבצקת? בתודה רבה מראש, גלי.

הבצקת סיבתה הצטברות נוזלי םבאזור כף היד. הסיבה השכיחה :לחץ על ידי הגבס. הדרך להוריד בצקת : להריםאת היד . לפתוח את הגבס( לשחרר את הרצועות )

14/06/2003 | 09:07 | מאת: גלי

14/06/2003 | 18:44 | מאת: ברכה

לפני כשלושה חודשים שברתי את שורש כף היד עם תזוזה של העצם, כששה שבועות "ביליתי "עם גבס וסד, לאחר מכן טיפולי פסיוטרפיה. הבעיה המרכזית שאני מתקשה לסגור את אצבעות כף היד , מבקשת מאוד לקבל את עצתך הטובה והנכונה מה עלי לעשות ?האם זה נשמע הגיוני?

מנהל פורום אורתופדיה