ניתוח שבר באצבע חמשית בכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/06/2003 | 16:11 | מאת: זהבה

לרופא הנכבד שלום ברשותך אבקש להבין את אשר עובר עלי מאז שנותחתי לפני כחודש וחצי (הוכנס לי פין שקבע את העצם השבורה שלצערי לא יתאחתה בצורה טובה ומושלמת, מאחר והייתה מרוסקת נשארה חתיכת עצם בולטת הנשקפת היטב בצילום הרנטגן שעברתי לפני שבוע, ויחד עם כך נוצר זיהום בפחתח הפין שהצריך קבלת אנטיביוטיקה שאני עדין מקבלת. מצבי היום הוא שרופא בית החולים הוציא את הפין מכף רגלי. ואף בקש אותי לדרוך על הרגל בכדי להתרגל לתנועה שנית. אך בנתיים הרגל נפוחה ואדמומית בעיקר באזור הפין מתחת לזרת שמאל. שאלתי האם זה סביר שמצב זה ימשך מעבר לחודש וחצי, וכמו כן האם עם טיפול פזיוטרפי ישפר את מצבי והרגל תחזור לתפקד באופן הטבעי כבתחילה תודה וסליחה מראש על הסבלנות למכתבי הארוך , יוצא שלא רק לאורתופד אנשים במצבי זקוקים , אלא אף לפסיכולוג שירגע.

זיהום במסלול של שיפוד מתכת יכול לגרום לדלקת הנמשכת זמן רב שבועות וחדשים . כל עוד לא תתגברי על הזיהום שום טיפול לא יעזור וברגע שהזיהום יחלוף לא תזדקקי לטיפול פיסיותרפי

מנהל פורום אורתופדיה