הליכה בנעלי עקב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/06/2003 | 23:26 | מאת: חנית

ערב טוב. יש לי שאלה מסקרנית היות והנני מתוסכלת. מה הסיבה כשאני נועלת נעלי עקב _לא גבוהים במיוחד) מיד אני מעקמת את הרגל וחוטפת כאב עז בקרסול, מרגישה חוסר יציבות כאילו הולכת על קביים, ולעומת זאת ישנן נשים שאני מכירה אותן שהן גם מלאות ונועלות רק בארועים עקבים גבוהים - והינן יציבות בהליכה, אינן מעקמות את הרגל, ומרגישות כאילו נועלות נעל שטוח - האם זה מראה על בטחון עצמי שיש להם, האם יתכן שיש לי בעייה נוירולוגית, מה הסיבות שאשה פלונית יציבה בהליכה ואני רק עם נעלי עקב - ישר מעקמת את הרגל, מה הגורמים לכך? - בתודה מראש - חנית.

סיבה אפשרית אחת היא וחוסר יציבות של מפרק הקרסול ומפרקים שמתחתו. סיבה אחרת חוסר מיומנות פרופריוצפטיבית כלומר יכולת פחותה לחוש שינויי במצב הגוף ולהגיב עליהם על ידי הפעלת שרירים.

מנהל פורום אורתופדיה