ניוון שרירים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/06/2003 | 13:45 | מאת: רוני

יש לי מכרה מאומצת שגילתה כי לאמה הביולוגית יש אחות עם ניוון שרירים. האם המחלה יכולה לעבור אליה גם? היא בריאה בד"כ אך חרדה מאוד. האם המחלה גנטית ? וכיצד היא עוברת? אודה לתשובתך המהירה. אשמח גם אם תוכל להפנות אותי למקורות ביבליוגרפיים טובים שמסבירים את התופעה., תודה מראש.

יש כמה וכמה מחלות של "נוון שרירים "והן שונות זו מזו גם בצורת התורשה כך שלשם קבלת תשובה עליך לציין במפורש באיזה מחלת נוון שרירים עסקינן. בכל מקרה מדוובר במחלות תורשתיות כך שאם יש במשפחה הקרובה חולה יש סיכוי לכל בן משפחה ללקות במחלה. אשר למקורות מידע התחל ב: http://www.mdausa.org/disease/ והמשך משם

מנהל פורום אורתופדיה