דלקת במפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/06/2003 | 17:36 | מאת: ציקי

לאחר כשנה של כאבים (נסבלים) במפרק הירך שמתגברים במהלך עיסוק בספורט (טניס),נעשו צילומי רנטגן ו -CT , שהעלו ממצאים הקשורים לגיל (57). מיפוי עצמות מראה דלקת במפרק. טיפול בנוגדי דלקת (VIOXXEׂ), מקל על הכאבים , אך הם חוזרים עם החזרה לעיסוק בספורט. טיפול בדיקור מקל אף הוא אך אינו מעביר את הדלקת. האם ניתן לקבל המלצה על מה ניתן לעשות עוד...האם ניתן לקבל המלצה על מומחה לפרק הירך??

התאור שאת מביאה הוא דוגמא מצויינת לאינפורמציה לקויה ומטעה. וכל כך משום ש: 1. הממצאים החשובים ביותר לצורך אבחנה של מצבךך הנם ממצא י הבדיקה הגופנית לכמו טווח תנועת המפרקים, נקדות רגישות למגע וללחץ, תוצאות מבחני עקה ( מבחנים המפעילים עומס על מפרק במטרה לעורר כאב ) איפיון מדוייק של הכאב וכו'. 2. אין דבר כזה ממצאים הקשורים לגיל. תשובה כזאת היא ביטוי למיומנות לקויה בפיענוח הצילום . 3. אי אפשר לקבוע על סמך מיפוי עצמות שיש דלקת . אפשר לציין שממצא מסויים יכול להגרם - בין השאר - על ידי דלקת . המסקנה שאני מסיק מדבריך היא שאת זקוקה לאורתופד שיבדוק אותך כהלכה

23/02/2007 | 20:28 | מאת: קולבן יהודית

שלום לכם זה כמה חודשים שיש לי לפעמים כאבים במפרק-הירך ועכשיו אפילו בכל הרגל. הכאב לא גדול וזאת יותר רגישות. הבעיה היא בעלייה במדרגות כי אז קשה לי. ברנטגן שעשיתי הרופא אמר לי שיש לי ניוון בגלל הגיל.אני בת 65 . הוא נתן לי אטרופן וזה עזר,אך כשהפסקתי זה חזר שוב. כעת התחלתי טיפול בדיקור סיני והמטפל אמר שיש לי דלקת. אבקשך להגיד לי מה עלי לעשות. בתודה יהודית

מנהל פורום אורתופדיה