דלקת בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/06/2003 | 21:07 | מאת: מוטי

שלום ד"ר, בן 50, מתמיד בפעילות גופנית , רציתי לדעת כיצד נוצרת דלקת בברך (חלק פנימי), האם ניתן לטפל וכיצד? אודה לתשובתך.

שאלתך מאד כללית ונובעת -כך נראה לי - מאי הבנת המושג דלקת. דלקת היא תגובת ריפוי של הגוף . כך למשל בתקוף חיידקים אתהמפרק נוצרת תגובה דלקתית שתכליתה לרפא . דוגמא אחרת היא כאשר עקב פעולה של כוחות או עומסים על תבניות מסוימות אלו ניזוקות ( למשל מניסקוס שנקרע ) הגוף יגיב בתגובה דלקתית. במצבים מסויימים גורמים תהליכים מסויימים להונאה של מנגנון הריפוי של הגוף ונוצרת דלקת בלתי מבוקרת במקומות שונים . כל הדרכים מוליכות לרומא וכל התהליכים מוליכים לדלקת ( טוב לא ממש כולם אבל רבים). תבין איפוא שלא מטפלים בדלקת אלא בגורם לה.

07/06/2003 | 00:11 | מאת: מוטי

תודה לד"ר

מנהל פורום אורתופדיה