כאבים בכתף ויד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/06/2003 | 11:28 | מאת: נירה

לד"ר לב אל שלום, בבדיקת אולטרא סאונד של כתף שמאל נרשם: אין עדות לקרע או סימני שחיקה, אין עדות לנוזל בבורסה , גיד הביצפס תקין. בצילום רנטגן קודם נרשם: בלי ממצא פתולוגי בעצמות, סימני בורסיטיס עדינה במפרק והאורטופד טוען על סמך צילום הרנטגן כי יש הסתידות קלה. הכאבים ביד לא עוזבים אותי זה 4 חדשים, ואין לי אפשרות להעביר את היד לאחורי הגב. שאלתי היא אם זו הסתידות יש סיכוי שהמצב של היד יחזור לקדמותו,ממה נובעת הסתידות מעודף או חוסר סידן. כמו כן אם אני לוקחת כדורי סידן על דעת עצמי האם זה יכול להזיק. אני בת 57. תודה רבה מראש.

הסתיידות מקומית בתוך גיד או בציפוי של הגיד נובעת מהווצרות של תנאים מקומיים המאפשרים שקיעת מלחי סידן למרות שריכוז הסידן בדם הוא נורמלי. לא קיימים מצבים של עודף או חוסר סידן. יש מצבים שבהם ריכוז הסידן בדם הוא גבוה מן הנורמלי או נמוך מן הנורלי אך הסיבה לכך אינה עודף או מחסור אלא תקלה במנגנון הויסות של ריכוז הסידן בדם. עודף או מחסור במלחי סידן יכול להתרחש במאגרי המלחים כלומר בעצם אך אין לכך השפעעה על מה שקורה בדם כל עוד מנגנון הויסות של ריכוז הסידן בדם הוא תקין.

מנהל פורום אורתופדיה