ניוון בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/06/2003 | 17:06 | מאת: משה

שלום רב ד"ר אסא לב אל לאבי בן ה 55 יש לפי דברי הרופא "שנויים ניוונים קשים ביותר בברך". המלצתו 1. החלפת ברך. או לחילופין-להזריק קרבולת של עופות (3 זריקות) שאלתי היא האם קרבולת של עופות תעזור. ב-האם אין טיפול תרופתי אחר.שיכול לעזור יותר מאשר ניתוח להחלפת ברך. או אולי טיפול פיזיוטרפיה או כול טיפול אחר בארץ או בחו"ל. בברכה משה

אוסטאוארטיטיס היא מחלה מתקדמת. בשלבי מוקדמים שלה ניתן לטפל במבחר של אמצעים ותרופות ככל שהמחלה מתקדמת יורד מספר האמצעים שיכולים להואיל ובשלב הסופי שלה לא נותר אלא לעשות ניתוח להחלפת המפרק. זריקות של היאלורונן שזה החומר המופק מכרבולת תרנגולים יעילות בשלבים היותר מוקדמים של המחלה. בשלב הסופי אין כבר טעם בטיפול זה כך שהאמירה ניתוח או כרבולת היא מטעה.

מנהל פורום אורתופדיה