נימול רגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/05/2003 | 19:26 | מאת: שרית

ד"ר לב אל שלום רב, אודה לך אם תתייחס לשאלותי הבאות: לפני כ - 5 שנים נחבלתי בעצם הזנב, כנראה ללא שבר. מאז ועד היום יש לי כאב לעיתים בישיבה ממושכת. בצילום רנטגן של ע"ש מותני שעשיתי לפני כ - שלש וחצי שנים (כשנה וחצי אחרי החבלה בעצם הזנב) גילו : ספונדילוליסטזיס קלה L5-S1 . שאלותי הן: 1. האם יתכן כי ממצא זה קשור לחבלה בעצם הזנב? או שמא זה ממצא התפתחותי/ניווני? (אני בת 39 ). 2. האם ממצא זה יכול להסביר נימול ורדימות ולעיתים כאב גם באצבעות כף רגל שמאל לאחר ישיבה ממושכת? 3האם יתכן כי אני סובלת מבלט או פריצת דיסק בחוליות ע"ש מותני למרות שאין לי כאבי גב חזקיםכפי שמתארים אנשים הלוקים בזה, אלא רק התופעות ברגל שמאל? 4. האם בדיקת סי טי לע"ש מותני עלולה לפגוע בפוריות, שכן אני בתקופה של טיפולי פריון במטרה להכנס להריון ואני חוששת מהבדיקה בגללזה. 5 מהו המינון המתאים והמומלץ לעסוק בשחיה כטיפול מונע ועוזר לבעיות מהסוג שאני תארתי. האם מינון של שחייה יומיומית יכול להזיק? 5.תודה רבה מראש וסליחה על אורך השאלה.

1. יש 4 סוגים של ספונדילוליסטזיס 1. ספונדילוליטי 2. דיספלסטי.3 נווני. 4 חבלתי על פי הצילום ניתן להבחין בינהם. 2. יכול במידת מה. 3. 50% מאוכלוסיה של בוגרים שאין להם כאב גב - ימצא אצלם בלט של דיסקה בין חולייתית. ב כ 30% תמצא פריצה. 4. איני יודע 5. אין מינון ספציפי לכאב גב וזה גם תלוי במרחק שאת שוחה ובאיזה קצב. המלצתי 4 פעמים בשבוע 1 ק"מ כל פעם .

מנהל פורום אורתופדיה