CT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/05/2003 | 00:28 | מאת: אבי

- לפני כ15 שנה לאחר כאבים קטרנים לרגליים ביצעתי CT שגילה בלט דיסק. - במשך הזמן טופלתי לשיכוך כאבים החל מ-אלגוליסין דרך ארטופן ובשנים האחרונות בויוקס. (בשנים האחרונות היו התקפי כאבי בהפסקות ארוכות יחסית). - מזה כשנה סובל מכאבי גב וכאבים בצד שמאל ( המרכז הגוף בחלק האחורי בערך בחלק התחתון של הריאה השמאלית , מעל הכליה השמאלית). - הכאבים מתבטעים בדקירות בעיקר לאחר ישיבה או נהיגה ולפעמים בסוף יום. בלחיצה על המקום מרגיש את הכאבים (כמעיין דקירה חזקה)כמו-כן כאבים בתחתית עמוד השדרה כמעיין שרירים תפוסים. - לציין כי הכאבים בחודשים האחרונים הם כמעט יומיומיים. - ביצעתי לפני יומיים CT חדש שבו המימצאים זהים לצילום מלפני 15 שנה - המימצאים: "סריקת L5-S1 בלט דיסק מרכזי שטוח משיק לקידמת השק התקאלי" - שאלותי: * מה פרוש המימצא ומה הטיפול פרט לשיכוך כאבים. * היתכן כי הכבים בצד שמאל במיקום שציינתי כאב שחוזר בלחיצה על המקום מקורו במימצא זה. * לפי ידעתי המיקום של הפריצה הוא בחוליות התחתונות קרוב לעצמות הזנב, האם הכאבים יכולים להקרין עד לכמעט מרכז הגוף מאחור ובצד שמאל. תודה רבה על ההתיחסות

הממצא כפ שתאר משמעותו זניחה שכן מדובר בבלט - לא בפריצה- שטוח שאינו לוחץ על השק התקלי. ממצא של בלט של דיסקה מוצאים בכ50% מנבדקים שאין להם כאב. כלומר יש לראותו כממצא נורמלי. אשר למשמעותו וסיבתו של הכאב עליו אתה מדבר ובכן התעלומה נותרה בעינה. מלכתחילה לא סביר שכאב באזור המעבר שבן בית החזה למותן יגרם מחמת מחלה של דיסקה בגובה L5-S1. האזור שאתה מתאר כמקום הכאב מעוצבב על ידי עצבים שמוצאם משרשים T11,T12 ואם יש לחפש סיבה הרי זה באזור התחתון של עמוד השדרה החזי ולא בעמוד השדרה המתני.

מנהל פורום אורתופדיה