מנשא לתינוקות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/05/2003 | 18:22 | מאת: רוני

שלום רב, בני בן 6 שבועות ולאחרונה התחלנו לשאת אותו במנשא הנקרא "בייבי ביורן", בו התינוק מופנה כלפי בטן הנושא אותו, כשידיו ורגליו משתלשלות מחורים מיוחדים בצידי המנשא. למרות שהמנשא אמור להיות מיועד לתינוקות בגילו, תנוחת התינוק כשהוא במנשא נראית לי בעייתית מבחינה אורטופדית: הוא נוהג להשאיר את ראשו ישר (ולא מפנה אותו לצדדים), אולם מטה אותו כלפי מעלה, כך שצווארו מוטה לאחור. ידיו כאמור פרושות לצדדים, אולם גבו מקושת כך שכתפיו משוכות כלפי מעלה. האם יש בכך אכן בעיה? האם להמתין שיגדל יותר על מנת לשאתו במנשא זה? ובנוסף - האם יש בעיה בנשיאת התינוק על הידיים כשגבו מקושת (בתנוחה דומה לתנוחה שתוארה לגבי המנשא), או שיש להקפיד תמיד שגבו יהיה מתוח?

הבעיה העיקרית היא שליטה על הראש .אם הילד אין לו שליטה על הראש התנוחה שאתה מתאר אינה טובה.

מנהל פורום אורתופדיה