כאבים בצוואר + כאבי ראש

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/05/2003 | 15:14 | מאת: ענת

לדר' אסא לב אל שלום רב. מזה שלושה שבועות אני סובלת מכאבים חזקים בצוואר. בתחילה זה היה כמו צוואר תפוס עם תנועתיות חלקית. כעבור מס' ימים הכאבים לא עברו והורגשו במיוחד בשעות הבוקר לאחר ההשכמה. כמו כן הם מאוד מטרידים כאשר אני מנסה להסתובב במיטה מצד לצד. הכאבים חזקים לעיתים גם ללא כל תנועה של הצוואר אלא בשתי נקודות בעורף. לעיתים הכאבים בצוואר מלווים גם בכאבי ראש. טופלתי ע"י רופאת משפחה בכדורים מסוג איבופן ולאחר מכן הוחלפו למוסקול עם וואבן. בצילום שעשיתי לא נמצא משהוא מיוחד . בביקור אצל אורטופד המליץ על טיפול בכדורים מסוג וואיוקס. כמו כן עשו לי 2 טיפולים ברפואה אלטרנטיבית בטווינה ודיקור. שני הטיפולים היו בהפרש של 4 ימים זה מזה וכיום אינני מרגישה הטבה או כל שיפור. במשך שעות היום ישנה הרגשת שחרור מסויימת מהכאבים. הבעיה היא בעיקר בבוקר כפי שציינתי. אני שמה לי קומפרסים חמים יבשים על הצוואר. (כרית מיוחדת שמחממים אותה במיקרוגל) לעיתים אני מרגישה נטולת כוחות ומותשת מכל העניין הזה שנמשך כאמור כשלושה שבועות. מה לעשות ?. למי לפנות ?? מה זה יכול להיות ?? כמה זמן תופעה כזו יכולה להימשך ?. לא ציינתי שאני בת 47 ובדרך כלל לא סבלתי ולא סובלת ממחלות כל שהן. אשמח לקבל חוות דעתך ולקדם את הריפוי בבעיה מעיקה זו. תודה.

מה שאת מתארת מתאים לספור שגרתי שלכאב צואר על רקע של מה שנקרא ספונדילוזיס והכוונה לשינויים וניים במפרקים שבין החוליות ולדיסקות. עפ"ר המחושים הללו חולפים לאיטם תוך 6-8 שבועות .הטיפולים השונים עוזרים לךלהעביר את הזמן עד אז. יש כמובן טיפולים נוספים כמו מתיחות צואר, צוארון , זריקות של ולטרן .טבליות ויוקס פורטה, טיפולים כירופרקטיים ובמקרים עקשניים זריקות אפידורליות לצואר ועוד ועוד. .

מנהל פורום אורתופדיה