כאבי אגן בהריון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/05/2003 | 03:11 | מאת: moka2

אני בהריון בשבוע 33. מזה מספר שבועות אני חשה בכאבים באגן (או ליתר דיוק באזור המפשעה). יש לי קושי להתהפך במיטה מצד לצד, להרים רגל בכדי להכנס לרכב, לקום מכסא לאחר ישיבה. לעיתים אני חשה בכאב אף ללא תנועה (לפני הירדמות בעיקר). החל מהיום החלתי לחוש בכאבים אלו ביתר שאת עד כדי חוסר יכולת ללכת ולהתנועע וצורך לשכב ולהפחית פעילות למינימום. רופא הנשים שלי ייעץ לי לפנות לאורטופד והוא חושב כי ייתכן שזהו מקור הבעיה (ולא גיניקולוגי). האם זוהי תופעה האופיינית להריון או שמא ייתכן כי מדובר במשהו אחר ללא קשר להריוני? כיצד מתבצעת בדיקה באזור זה אצל אורטופד (ובייחוד בחודשי הריון מתקדמים)?

קיימת תופעה המופיעה בשבועות האחרונים של ההריון והיא הפרדות של עצמות החיק . הבידקה היא פשוטה:ממששים את עצמות החיק בקו האמצע וניתן אפילו לחוש ברווח הנוצר בינהן.

מנהל פורום אורתופדיה