ניתוח שבר בעצם הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/03/2000 | 18:08 | מאת: חוה

לפני כארבעה שבועות נותחתי כתוצאה משבר בעצם הירך, והשבר קובע ע"י שנים או שלושה ברגים (מסמרים). נאסר עלי לדרוך עם רגל זו במשך 6 שבועות. מאז הנתוח ועד היום יש לי כאבים בתזוזת הרגל (לא דריכה) באיזור המפשעה, כאילו העצם שם (עצם האגן?) פגועה. בבי"ח אמרו לי כי הכאב בוא כתוצאה מאופן השכבתי לצורך הניתוח. אך עבר זמן רב, החתך נרפא כבר,, הרגל המנותחת אינה כואבת, כמעט. האם יתכן שיש שם איזה סדק או משהו בדומה? מה יכולות להיות הסיבות, ומה הסכויים שזה יעבור עם הזמן? עלי לציין כי יש לי אוסטיופורוזיס המוגדר בינוני עד קשה.

חוה שלום, ייתכן שהמידע שנמסר לך בבית החולים נכון. הסיבה לכאב במפשעה לאחר ניתוח לקיבוע שבר של צואר הירך הינה שבעת הניתוח, לצורך החזרה נכונה של השבר יש צורך במתיחה של הגפה. דבר זה מביא לפעמים ללחץ על העצב הפודנדאלי המתבטא בכאב באיזור המפשעה. אין טיפול ספציפי בכאב זה והכאב לרוב חולף עם הזמן. עם זאת, ייתכן שהכאב נובע מאי איחוי של השבר. דבר זה ניתן לבדוק בצילום. אם זוהי הסיבה יש להאריך את הזמן של הימנעות מדריכה ולעיתים יש צורך בניתוח נוסף בהמשך על מנת להביא לאיחוי. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיה