גבשושים לאורך הפצסיה בכריות כף הרגלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/05/2003 | 11:05 | מאת: משה פז

מהי האבחנה הרפואית PLANTAR FASCIAL FIBROMATIOSIS ..? מהם האמצעים לטיפול ? האם מומלץ ניתוח ומה הסיכונים הכרוכים בנתוח הנ"ל ? (לא מדובר בדורבן)

מתחת לעור ולשומן מצופה סוליית כף הרגל בקרום עבה שלרקמת חיבור הנקרע חותלת השעל ( PLANTAR FASCIA ) . פיברומטוזיס של חותלת השעל הנו תהליך שסיבתו לא ידועה של התעבות שכבה זאת באופן לא סדיר והתכווצות שלה. שינויזה גורם להופעה של התעבויות כעין מיתרים בכף הרגל ואלו נמתחים לכוון האצבעות ומושכים אותן כך שהן מתכווצות. אין ריפוי למחלה אלא בניתוח. הניתוח אינו מביא לתיקון מלא של מצב הרגל שכן הוא משאיר את הסוליה עם איזורים של חסר בריפוד נאות מה שמצריך השתלת שומן ולעיתים גם השתלת עור.

מנהל פורום אורתופדיה