ע"ש מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/05/2003 | 10:38 | מאת: Davids

ד"ר שלום. בשנת 95 נפגעתי בגבי מחבלה במסגרת שירותי הצבאי. בשנת 98 עברתי ניתוח למינקטומיה ודיסקטומיה בגובה L5-S1. מאז ללא כל טיפול. לפני כשנה החלה תופעה של חוסר תחושה באזור אברי המין וכן טפטוף שתן בעיקר בזמן מאמץ, שיעול , כיפוף לפנים וכן בעת ישיבה או קימה משכיבה. פניתי לאורטופד אשר ניתח אותי וזה שלח אותי לבדיקת MRI וכן בדיקת EMG. בבדיקת ה EMG לא אובחנה תסמונת זנב הסוס ותוך כדי שיחה עם הרופא הבודק הנ"ל הבהיר לי כי אין בעיה עצבית, מלבד פגיעה בשורש S1 אשר ידועה מזמן הניתוח. בבדיקת ה MRI נתגלו צלקות באזור דיסק 4/5 ו- 5/1 ו Posterior fat packing at the 4/5 and 5/1 levels with the asociated disc pathology is causing spinal stenosis at both levels.......decreased t2 disc signal endplate changes are present at 4/5 and 5/1 שאלתי היא, האם הממצאים מאששים את טענותיי? בשיחה עם הרופא לא הצלחתי לקבל תשובה מלאה והופנתי לבדיקה אורודינמית אשר תתקיים רק בעוד כחודש. הבנתי מן הרופא כי כנראה אצטרך לעבור ניתוח נוסף, האם הדבר הזה נחוץ? האם אצטרך לעבור קיבוע באזור הניתוח? אני מתנצל על אורך הפניה אך אני קצת היסטרי.... ברצוני לציין כי מדובר באחד הרופאים הבכירים בירושלים ( לא מדובר על ביה"ח הדסה) ואיני מבין את התנהגותו בפרשה. האם הממצאים חמורים או שבאמת לא ניתן לענות תשובה מלאה? הרבה תודה.

הפרעות בשליטה על סוגרי כיס השתן (וכן פי הטבעת)איבוד תחושה באזור הפרינאום (כולל אברי המין) יחד עם כאב גב תחתון וגנשת ( כאב הקורן מן הגב לאורך העכוז והגף התחתון ) ופגיעות נוספות בכח של שרירים כל אלה הנם מרכיבי תסמונת הקאודה אקוינה . בדיקת EMG לא יכולה לשלול את התסמונת שכן אין זו תסמונת אלקטרופיסיולוגית. נכון שיש סיבות אפשריות נוספות לתמונה שאתה מתאר ויש לבדקן. אשר לשאלותיך לא זיהיתי את הטענות עליהן אתה מבקש אישוש. אשר לקיבוע לאחר ניתוח אכן יהיה זה אך נבון לעשות קיבוע של החוליות לאחר ניתוח חוזר של שחרור לחץ

מנהל פורום אורתופדיה