פלטפוס בצנחנים המשך...

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/05/2003 | 00:41 | מאת: תמיר

בהמשך להודעות הקודמות רציתי לומר שלאר בדיקת מיפוי עצמות התגלה שאני סובל משברי מאמץ ברמה 3-4 מה זה?? האם זאת יכולה להיות בעיה עבורי? כיצד אני מגיע למצב שבוא אני יכול שוב לרוץ ולתפקד כרגיל? בתודה מראש תמיר

26/05/2003 | 00:44 | מאת: תמיר

רציתי לציין שהשברי מאמץ הם בכף רגל ימין

שבר מאמץ (שבר הליכה) הוא מצב שבו נוצרים בעצם מיקרושבריםמרובים באזור מסויים . הסיבה להווצרות המיקרו שברים היא העמסה חוזרת על עצמה לעיתים קרובות לאורך זמן ובעוצמה ובהדירות מעבר ליכולת העצם לעמוד בהם. הליכה וריצה הן דוגמא לכך. (דוגמא פשוטה היא חוט ברזל שמכופפים אותו כפוף וחזור עד שישבר ) . במקביל עםהווצרות המיקרושברים מתרחש תהליך של ריפוי כלומר בניית עצם חדשה לגשר על השברים. מנוחה של 6-12 שבועות די בה לההחלמה מן השבר. לאחר החלמה ניתן לחזור לפעילות מלאה. באופן הדרגתי.

מנהל פורום אורתופדיה