אוסאופורוזיס בגברים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/05/2003 | 08:13 | מאת: יעקב

לפני כחודש ימים עשיתי צילום רנטגן של אגן המותניים שלי® אחת התוצאות של הבדיקה ציינה כי יש לי אוסטאופורוזיס כמובן שהופתעתי® חשבתי כי אוסאופורוזיס הוא מתנה לנשים בלבד הרופאה שלי רשמה לי לקחת גלולות סידן¬ וציינה כי הפוסאלן אינו בינתיים לגברים אני מבקש לדעת האם פוסאלן יכול לעזור גם לגברים האם צילום רנטגן מספיק לאבחנה¬ או עלי לעשות גם מיפוי עצמות לגילוי מצב הסידן אצלי האם יש סיכוי כי הפוסאלן יוכר גם כרפואה לגברים מה השכיחות של אוסאופורוזיס בגסרים

לא מקובל לאבחן אוסטאופורוזיס על ידי צילום רנטגן לצורך מתן טיפול שכן טכניקתהצילום אינה אחידה ותחום הטעות הוא רחב מאד. לצורך איבחון של אוסטאופורוזיס ישלעשות בדיקת צפיפות עצם בשיטת DEXA . תרופת הפוסלן אינה מבדילה בין גזע ומין וכאשר יש אינדיקציה לתת אותה ( כלומר ירידה בצפיפות העצם מתחת ל2.5 שגיאות תקן בצד השלילי של הממוצע ) יש לתת אותה

מנהל פורום אורתופדיה