מכה בפיקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/05/2003 | 22:35 | מאת: רן

לפני כ-3 שבועות קיבלתיבמשחק כדורגל מכה חזקה בברך מקדימה , היו לי כאבים במשך יומיים לאחר 4 ימים שיחקתי שוב אבל הכאב היה חזק מאד בייחוד כאשר ניסיתי לבעוט פניתי לאורטופד והוא חשב שיש קרע במיניסקוס (דרך אגב שאלתי בפורום ואמרו לי שקרע במיניסקוס לא יכול להיגרס ממכה) בפגישה השניה עם האורטופד אמרתי לו שאין לי כאבים כאשר אני הולך , אבל יש כאבים מסוימים בישיבה,בקימה ובמדרגות (כאבים נסבלים) , אבל כאשר אני מנסה לרוץ או לבעוט הכאבים עזים. הוא אמר שכנראה הבעיה אינה מיניסקוס אלה מכה בפיקה וזה אמור לעבור לבד תוך שבוע - שבועיים לאחר ימים ספורים ניסיתי לבעוט ולרוץ ( לא כחלק ממשחק אלה כדי לראות האם יש שיפור) אין שום שיפור אם הבעיה היא בפיקה א) האם הבעיה יכולה לעבור עם הזמן ב) איך מאבחנים ג) איך מטפלים חשוב לציין שוב שלא סבלתי בעבר משום כאב בברך עד המכה וכמו כן חשוב לציין שלא נפלתי או סובבתי את הברך המכה היתה מכה ישירה ברך לברך בעמידה ונשארתי לעמוד אחרי המכה

נראה שהבעיה היא במה שנקרא מנגנון ישור הברך הכולל את השרירי הארהע ראשי, הגיד שמעל הפיקה, הפיקה על קישוריה השונים ציפוי קדמי עצם וסחוס מפרקי הגיד שמתחת לפיקה והפד השומני שמאחורי גיד הפיקה. בכדי לצמצם את האפשרויות ולהגיע לנקודה בה נחבלת יש לבדוק אותך באופן יסודי ואמיתי ובהמשך להשתמך - אם יעלה הצורך - בבדיקות עזר כמו צילום .

מנהל פורום אורתופדיה