זיהום לאחר מס' ניתוחים אורטופדיים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/05/2003 | 12:56 | מאת: ורד

ברצוני לקבל חוות דעת לגבי אמי, בת 86, לפני 7 שנים עברה ניתוח להחלפת ברך ימין, לפני שנה עברה ניתוח באותה רגל להסרת פיקה בעקבות שבר. מאז הסרת הפיקה אמי הייתה מאושפזת מספר פעמים ולאחר כל אישפוז הייתה במעונות מכבי להמשך טיפול באנטיביוטיקה דרך הווריד. מחודש ינואר ש.ז. אמי חזרה הביתה ומקבלת אטיביוטיקה: FUCIDIN 500 MG X 3 - RIFAMPIN 300 MG - X 2 - רמת הדלקת בבדיקות הדם -CRP ו- ESR ירדה בחודשיים האחרונים באופן משמעותי ונמצאת ברמה נמוכה. הומלץ ע"י הרופא המטפל להפסיק את הטיפול האנטיביוטי בבת אחת, ואז לעקוב אחרי הדלקת דרך בדיקת דם. הסיכוי שהדלקת תחזור היא גבוהה מאוד. מאחר ואמי מבוגרת כל כך, ברצוני לדעת האם לא מסוכן להפסיק בבבת אחת באופן מוחלט את מתן האנטיביוטיקה? הדלקת נמצאת במקום אשר אין בו זרימת דם, האם יש סיכוי שהדלקת תעלם??

אין סכנה בהפסקה פתאומית של אנטיביוטיקה - למעשה זו השיטה המקובלת. הדלקת תעלם רק אם מנגנוטן ההגנה של הגוף בעזרת האנטיביוטיקה הצליח להכחיד את כל אוכלוסיית החיידקים.

מנהל פורום אורתופדיה