ריבוי הבחנות: AVASCULAR NECROSIS

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/05/2003 | 00:01 | מאת: נסים

שלום לעורך הפורום, רופא נכבד. שמי נסים ואני בן - 50 . מלבד בעיה רפואית פשוטה, אני סובל מריבוי אבחונים לבעיה שלי! איבחן ראשון לבעיה שלי נמצאה במיפוי עצמות ב - 02.02.03 AVASCULAR NECROSIS איבחן שני לבעיה שלי בבדיקת CT נמצאה ציסטה סחוסית ( כ-15 מ"מ) אחורית בראש הפמור. איבחן שלישי ממכון MRI (בלינסון) נמצא שינוי במח העצם באזור אינטרא טרובנטרי, יכול להיות שילוב של שבר עם TO כפי שנראה במיפוי הגורם לבעיה במח העצם. הפעם המוקד הסובקונדרלי לא נראה ציסטי, ממצא דורש מעקב לפי דעת הרופא. מעקב השוואתי ומיפוי חוזר ב- MRI בעוד חודש וביקורת ע"י מיפוי להשוואה עם הזרקת G.D בעוד 6-8 שבועות. מכאן התגלגלתי לביקורת שבאה לעשות סדר בין כל האבחונים וראה זה פלא, איבחן חדש: רופא בכיר בבית חולים בכובד אמר לי, "מזל שלא הכניסו אותך להריון". אין לך כלום ממה שפסקו לך כולם עד היום, לבעיה של קוראים: TRANSIENT OSTEOPOROSIS OF HIP . סה"כ מה רציתי? רציתי לדעת מה יש לי? לא פשוט? נכון להיום אני סובל מכאב במפסע ולאורת הירך עד לברך (בקדמת הירך מלפנים). בישיבה נרדמת לי הרגל והאצבעות מכחילות. ניסיתי לחזור ללכת ללא 2 קביים ולאחר זמן מתגבר הכאב. תודה מראש על הסבלנות ובמידה ואפשר למצוא כיוון באוסף הנ"ל תבוא על הברכה. בברכה, נסים.

לא זה לא פשוט. מצבך דומה למצבו של אותו פיל ששבעה עוורים מיששו אותו מכל צד וכל אחד תאר מה שהוא נגע בו כךשהפיל פעם היתה לו צורת חבל פעם אחרת צורת עמוד או נחש. כל אחת מן הבדיקות מראה אספקט מסויים של הבעיה . האיבחון נעשה על ידי האורתופד שצריך לעשות אינטגרציה של הממצאים השונים יחד עם הסיפר הקליני. האבחנה של TO ) TRANSIENT OSTEOPOROSISׁ ) אכן מתבלטת בשטח.

מנהל פורום אורתופדיה