שבר בעצם הבריח וקריעת רצועות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/05/2003 | 00:30 | מאת: אסנת

לפני 13 שנים, כתוצאה מתאונת דרכים, נשברה לי עצם הבריח ונקרעו רצועות - קריגה מדרגה 3. השבר התאחה בצורה עקומה - ניתן לראות מדרגה בכתף. אזור הכתף השבורה, כולו, רזה יותר מאזור הכתף שלא נפגעה. נזקקתי לפזיותרפיה וחזרתי לתווך תנועה כמעט מלא. אחרי שנים, הצוואר החל להתפס לי, תמיד בצד של הכתף שנשברה. בתחילה פעמיים, שלוש פעמים בשנה. בשלוש השנים האחרונות, תדירות התפסויות הצוואר הולכת וגדלה. לפעמים הוא נתפס בהפרשים של שבועיים. תמיד באותו צד. אני חושבת שזה קשור לכך שלפני שלוש שנים, עם לידת ביתי הבוכרה, חדלתי לעסוק בספורט ובפרט, חדלתי לחזק את הכתפיים באימון משקולות. שאלותי הן: 1. האם חיזוק שרירי הכתף באימון משקולות יכול לסייע לכתף. אולי אף למנוע הישנות התפסויות הצוואר? 2. האם באמת יש קשר בין השבר להתפסויות הצוואר? 3. האם התפסויות הצוואר החוזרות לא עלולות לגרום לנזק בעמוד השידרה, כתוצאה מחוסר איזון ומלחצים? 4. מהם הנזקים לתווך ארוך שעלולים להגרם כתוצאה משבר שכזה? תודה רבה.

לא סביר שתפיסת הצואר קשורה לשבר הנ"ל. הסיבה השכיחה היא בעיה בין חוליות הצוואר ואין צורך לחפש סיבה אחרת. תפיסת הצואר היא ביטוי לנזק בעמוד השדררה הצוארי ולא גורם לו. חיזוק שרירי הכתף יועיל לכתף לא יעשה כלום לצואר.

מנהל פורום אורתופדיה