שברי מאמץ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/05/2003 | 20:36 | מאת: איציק

אני בטירונות ביחידה קרבית כבר חודשיים וביחידה שנדרש לסחוב משקלים כבדים והמון ריצות ולכן יש המון עומס על הרגליים ובשבוע הראשון של הטירונות התחילו לי כאבים בשוק שמאל ובברך ימין לאחר כחודש שהתלוננתי ניתן לי צילוםבצילום לא נמצא כלום ולכן כשיצאתי באחד השבתות הלכתי באופן עצמאי בגלל כאבים חזקים מאוד לאסף הרופא ושם ניתן לי המלצה למיפוי עצמותלאחר שביצעתי את המיפוי נמצא שבר מאמץ בדרגה 4 בשוק שמאל שברי מאמץ בדרגות 2 בשני מקומות בברכיים ובשוק ימין בדרגה 1 קיבלתי מנוחה בבסיס ל 45 יום והשבוע הייתי בשדאות שזה בעצם שינה בשטח הררי וממש היה לי קשה ללכת בשטח הזה והיה לי המון פעמים שהרגשתי כאבים חזקים במיוחד בשוק השמאלי ונדרשתי לעשות פעולות כמו סחיבת ציוד כבד וכדומה מפני שאני בפטור מפעילות פיזית האם הרגל תחלים בצורה כזאת או שאני צריך לקבל מנוחה בבית שלפי דעתי תהיה הרבה יותר מועילה ומהירה לרגל והאם יכול להגרם נזק בלתי הפיך כתוצאה מזה שאני לא נח

מה שבדיקת מיפוי עצמות מגלה היא תהליך של ריפוי השבר יחד עם זאתהדרך הנכונה לטפל בבעיה היא לעקוב אחר תהליך הריפוי להבטיח שהעצם הגיע למצב המאפשר חזרה לפעילות. המעקב צריך להעשות על ידי צילומי רנטגן שבשלב זה כבר צריכים להראות ממצא.

17/05/2003 | 11:22 | מאת: אהרוני

קרא תשובתי באופן אישי

מנהל פורום אורתופדיה