כאבי גב חזקים מתמשכים במהלך השירות הצבאי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/05/2003 | 14:03 | מאת: אברהם

שלום רב אני חייל כמעט שנה. תמיד היו לי כאבי גב, ותמיד הרופאים אמרו לי שבצילומים לא מצאו לי כלום ואין מה לעשות. בשלושה חודשים האחרונים הכאבים רק החמירו עד לכדי מניעה ממני לישון בלילות. איני יודע מה לעשות, והרופאים לא מוצאים שום דבר. האם זה הגיוני שכואב לי כל כך הגב מבלי שימצאו שום דבר? האם יש סיכוי שירד לי הפרופיל עקב הכאבים המתמשכים למרות שאין הוכחה רפואית לכאבים שלי? תודה רבה אברהם

יש שלוש סיבות אפשריות לכך שלא מצאו דבר 1. לא חפשו מספיק 2. ישל לך בעיה נפשית 3.אין לך כאב. לגבי 1. כאשר יש כאב עקשני שלא מרפה במשך יותר מחדשיים שלשה ויש גם ממצאי בבדיקה גופנית יש להתקדם בביצוע בדיקות רגישות יות רמ"צילומים " כלומר מ.ר.י ומיפוי עצמות . רק לשם הבהרה: כאב גב שאינו נותן לישון הוא מחוש טיפוסי למחלה בשם אוסטאואיד אוסטאומה באחת החוליות. לצורך איבחונה יש לבצע מיפוי עצמות . לגבי 2. ידוע שבקרב ילדיםונער יש שכיחות די גדולה של כאב גב ובחלק ניכר מן המקרי מדובר בכאב על רקע של בעיה נפשית . אם ניקח בחשבון שאתה בעצם עוד ילד ( לפחות מנקודת המבט שלי ) יתכן שזו אפשרות לגבי 3 אין לי מה להגיד שכן כעקרון אני מאמין לפציינטים שלי.

מנהל פורום אורתופדיה