הצטברות סידן בכתף כתף קפואה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/05/2003 | 21:02 | מאת: יאיר

ד.נ. יש לי מטופלת הסובלת מהצטברות סידן בשתי הכתפיים מה שמוגדר היום ככתף קפואה האופציות העומדות בפני המטופלת היא ניתוח או פיזיותרפי-ה השאלה היא האם ניתן בשיטת אחרות להמיס את הצטברות הסידן המצב כיום הוא שכמעט ולא ניתן להזיז כתף בברכה הרבולוג יאיר מ . ראשל"צ

שקיעת מלחי סידן בגידי השרירים הסובבים אתהכתף איננה מה שנקרא כתף קפואה נהפוך הוא נדיר למצוא שקיעת מלחי סידן בכתפים קפואות. לעיתים קרובות עצם נוכחות משקע שלמלחי סידן אינו בעייתי אך הוא בחלט חלק ממחלה שנקראית CALCIFIC TENDINITIS . בין כך ובין כך הטיפול מכוון בעיקר נגד הדלקת חוץממקרים נדירם שבה יש להרחיק באופן פיסי משקע קדול. הדרכים לעשות זאת הן כמה: טיפול פיסיקלי עם תרופותנוגדות דלקת, הזרקה של סטרואידים , שטיפת הבורסה שמתחת לאקרומיון . ניתוח. בשנים האחרונות נוספה לארסנל שיטה טיפולית הנקראית גלי הלם חוץ גופניים שנחשבת יעילה כמו ניתוח אך אין בה ניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה